POSLOVNE VESTI
Organizaciona struktura
Vizija i vrednosti
Poslovni segmenti
Godišnji izveštaj
Društvena odgovornost
BZR i zaštita životne sredine

VESTI
VESTI 2012. god
VESTI 2011. god
VESTI 2010. god
VESTI 2009. god
VESTI 2008. god
VESTI 2007. god
VESTI 2006. god
VESTI 2005. god
VESTI 2004. god

 

2012. god.
 

20.02.2012. UGOVORENA TRI NOVA POSLA ENERGOPROJEKTA U NIGERIJI VREDNA 7,6 MILIONA EUR

Energo Nigeria Ltd (ino kompanija Energoprojekt Opreme a.d.) je u februaru mesecu tekuće godine zaključila tri nova ugovora u Nigeriji, ukupne vrednosti od cca. 7,6 miliona EUR. Energo Nigeria Ltd i Talaveras Group of Companies su zaključili dva nova ugovora o izgradnji 132 KV dvostrukog dalekovoda "Afam - Trans Amadi" i "Elelenwo - Rukpokwu" (dužine 24 km i 18 km, respektivno) u regionu Rivers State, Nigeria. Vrednost potpisanih ugovora iznosi 6,8 miliona EUR. Rok za realizaciju projekata je 15 meseci. Energo Nigeria Ltd i Siemens Limited (Nigeria) su zaključili ugovor za izgradnju, ugradnju opreme i puštanje u rad 330 KV trafostanice za gasnu elektranu - Geregu II u regionu Kogi State, Nigeria. Vrednost ugovora iznosi 0,8 miliona EUR. Rok za realizaciju projekta je 5 meseci.

2011. god.
 

23.12.2011. UGOVOREN NOVI POSAO ENERGOPROJEKTA U SRBIJI VREDAN 24,9 MILIONA EVRA

Tri društva iz sistema Energoprojekt (Energoprojekt Oprema a.d., Energoprojekt Visokogradnja a.d. i Energoprojekt Industrija a.d.) uključiće se u realizaciju projekta za izvođenje radova na delu Topionice, u okviru projekta RTB Bor za rekonstrukciju topionice i izgradnju nove fabrike sumporne kiseline, u Boru. U drugoj polovini decembra 2011. godine potpisan je ugovor između Energoprojekt Oprema a.d. (koja je formalni nosilac posla Energoprojekta - obuhvata radove Energoprojekt Opreme, Energoprojekt Visokogradnje i Energoprojekt Industrije) i finske kompanije OUTOTEC Finland (koja je isporučilac tehnologije za Topionicu) za izvođenje radova na delu Topionice. Ugovorena vrednost radova koja pripada Energoprojektu iznosi 24,9 miliona evra. Rok za realizaciju projekta je decembar 2013. godine. Podsećamo, da je u okviru istog projekta, u septembru mesecu tekuće godine Energoprojekt već potpisao ugovor za izgradnju nove fabrike sumporne kiseline sa kanadskom kompanijom SNC Lavalin u iznosu od 28,3 miliona evra, dok je Energoprojekt Industrija a.d. posebnim ugovorom sa RTB Bor ugovorila dodatnih 0,4 miliona evra.

20.09.2011.UGOVOREN NOVI POSAO ENERGOPROJEKTA U SRBIJI VREDAN 28,3 MILIONA EVRA

Tri društva iz sistema Energoprojekt (Energoprojekt Oprema a.d., Energoprojekt Visokogradnja a.d. i Energoprojekt Industrija a.d.) uključiće se u realizaciju projekta rekonstrukcije topionice i izgradnje nove fabrike sumporne kiseline u RTB Bor, u Boru. Investitor celog projekta je RTB Bor. Glavni izvođač radova za fabriku sumporne kiseline je kanadska kompanija SNC Lavalin. Sredinom septembra 2011. godine potpisan je ugovor između Energoprojekt Oprema a.d. (koja je formalni nosilac posla Energoprojekta - obuhvata radove Energoprojekt Opreme i Energoprojekt Visokogradnje) i kanadske kompanije SNC Lavalin, za izgradnju nove fabrike sumporne kiseline. Ugovorena vrednost radova koji pripadaju Energoprojektu iznosi 28,3 miliona evra.

 

07.07.2011. UGOVOREN NOVI POSAO ENERGOPROJEKTA U SRBIJI VREDAN 472 MILIONA DINARA

Energoprojekt Oprema a.d. i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, zaključili su početkom jula meseca tekuće godine novi značajan ugovor: "Izvođenje radova na izgradnji novog energetskog sistema (kotlarnica, toplovod i instalacije na klinikama) u Kliničkom centru Niš”. Vrednost ugovorenog posla iznosi cca 472 miliona dinara (sa PDV-om). Rok za realizaciju projekta je 6 meseci.

 
2010. god.

ENERGOPROJEKT-OPREMA AD PREKO SVOJE INOSTRANE KOMPANIJE U NIGERIJI POTPISALA DVA UGOVORA UKUPNE VREDNOSTI 46 MILIONA USD

Energo Nigeria Ltd, ino-kompanija Energoprojekt Opreme AD, potpisala je ugovor sa Nigerijskom nacionalnom kompanijom za prenos električne energije (Transmission Company of Nigeria) za izgradnju 330 kV dalekovoda Erukan - Omotosho, dužine 132 km u regionu Lagosa. Vrednost ugovora je 33 miliona USD, rok završetka posla je 2 godine.
Sa ugovorom za izgradnju 20km 132KV dalekovoda i trafostanice 15MVA, 132/33/3.3kV, za depo i brodsko pretakalište nafte “Atlas Cove” na ostrvu Tarkwa na ulasku u luku u Lagosu, koji je Energo Nigeria Ltd. nedavno potpisala sa Nigerijskom nacionalnom naftnom kompanijom (Nigerian National Petroleum Corporation) i čija je vrednost 13 miliona USD, a rok završetka 18 meseci, ukupna vrednost novougovorenih poslova kompanije Energo Nigeria Ltd. u sektoru energetike u drugom polugodištu ove godine dostigla je 46 miliona USD.

ENERGOPROJEKT OPREMA A.D. DOBITNIK NAGRADE ZA KVALITET ZA 2010. GODINU, KOJU DODELJUJE JEDINSTVENO UDRUŽENJE SRBIJE ZA KVALITET - JUSK

Za više informacija kliknite : OVDE

ENERGOPROJEKT OPREMA AD UGOVORILA NOVI POSAO U SRBIJI VREDAN 53 MILIONA EVRA

Za više informacija kliknite : OVDE

ENERGOPROJEKT OPREMA a.d. UGOVORILA NOVE POSLOVE U NIGERIJI VREDANE 9,59 I 8,24 MILIONA EVRA

Za više informacija kliknite : OVDE

2009. god.
 

12.03.2009. UGOVOREN NOVI POSAO U SRBIJI VREDAN 6,8 MILIONA EVRA

Energoprojekt Oprema a.d. i Installaciones Inabensa, S.A. zaključili su početkom ove godine značajan ugovor o izgradnji novog, 100 kilometara dugačkog dalekovoda od trafostanice Leskovac 2 do granice sa BJR Makedonijom za prenos električne energije pod naponom 400 kilovolti.

Ovaj ugovor predstavlja realizaciju II faze izgradnje međunarodnog dalekovoda od Niša do Skoplja, a nastavlja se na trasu dalekovoda između Niša i Leskovca na čijoj realizaciji je Energoprojekt Oprema a.d. već angažovana kao lider konzorcijuma sa Minelom i Energomontažom.

Vrednost ugovorenog posla iznosi cca 6,8 miliona evra. Projekat finansira DEK - Delegacija Evropske Komisije u republici Srbiji, a za potrebe JP EMS a planirani rok za izgradnju ovog dela trase je prva polovina 2010 godine.
Novopotpisanim ugovorom potvrđuje se višegodišnja uspešna saradnja Energoprojekt Opreme a.d. sa JP Elektromreža Srbije.  

2008. god.
 

14.07.2008.
Ugovoren novi projekat u Nigeriji
„Uyo Governor’s Lodge“, Akwa Ibom State

Nakon uspešno završenog projekta izgradnje I faze Senata u Abuja-i, glavnom gradu Nigerije, nastavlja se i proširuje saradnja sa nemačkom kompanijom „Bilfinger Berger GmbH“ i njenom filijalom u Nigeriji, „Julius Berger Nigeria“.

Energoprojekt Oprema a.d. je učestvovala na tenderu za izvođenje mašinskih i elektro radova u palati guvernera savezne države Akwa Ibom,  i u konkurenciji vise ponuđača, investitor „Bilfinger Berger“ je ponudu Energoprojekt Oprema a.d. ocenio kao najoptimalniju.

Obzirom da se plaćanje vrši u celini u nigerijskim Nairama, ugovor je nakon pregovora, 07.07.2008. godine sklopljen izmedju nigerijske firme Bilfinger Bergera – „Julius Berger Nigeria“ i firme Energoprojekt Opreme u Nigeriji – „Energo Nigeria Ltd.“ na ukupan iznos od NGN 851 milion (Euro 4.7 Miliona).

Projekat obuhvata izradu detaljnog izvođačkog projekta, isporuku opreme i materijala, montažu,  puštanje u rad, obuku osoblja korisnika, primopredaju kao i izradu projekata izvedenog stanja svih elektro sistema jake i slabe struje, termo-tehničkih instalacija, i sistema vodovoda i kanalizacije i protivpožarnih  sistema.

Rok za realizaciju je 11 meseci, a početak radova je planiran 21.07.2008.godine.

Ovim ugovorom Energoprojekt Oprema sa svojom inokompanijom nastavlja uspešno poslovanje u regionu Nigerije proširujući svoje aktivnosti sa polja energetike i na oblast izvođenja instalaterkih radova i usluga u objektima visokogradnje.

Pocetkom IV kvartala, Energoprojekt Oprema a.d. očekuje da potpiše i novi ugovor za nastavak radova na izgradnji Senata vrednosti od oko € 8.250.000 sa istim investitorom, za koji su pregovori završeni i samo se ceka da nigerijska Vlada  obezbedi finansiranje projekta.

 

Nastavljena uspešna saradnja sa JP EPS potpisivanjem novog ugovora vrednosti 12,9 miliona Evra

Nakon uspešne rekonstrukcije elektrofiltera bloka A1 i A4 Termo Elektrane Nikola Tesla u Obrenovcu, tokom 2006. i 2007 godine, konzorcijum Energoprojekt Oprema a.d. i Energoprojekt Entel a.d. je sa JP EPS - PD TE Nikola Tesla , Obrenovac, ugovorio rekonstrukciju elektrofiltera i sistema otpepeljivanja Bloka A5 Termo Elektrane Kolubara A.

Rok za tehnološko kompletiranje rekonstrukcije elektrofiltera i sistema otpepeljivanja je 28.09.2009.

Za više informacija: NASTAVAK SARADNJE - TENT

Potpisan nov ugovor vredan 4.5 miliona evra 21.04.2008

Energoprojekt Oprema je nastavila uspešnu saradnju sa JKP “Beogradske Elektrane".

Nov ugovor za izvođenje radova i nabavku opreme za izmenjivačku stanicu magistrale broj 6. na lokaciji toplane “Novi Beograd”, vredan 4,5 miliona evra potpisan je 21.04.2008.

 

2007. god.  

Završen projekat izgradnje komleksa parlamenta u Nigerijskom glavnom gradu Abudži

Za više informacija: OVDE

Realizovani značajni ugovori sa JKP „Beogradske Elektrane“

Za više informacija: OVDE

Uspešno pre ugovorenog roka pušteni u rad rekonstruisani elektrofilteri u TE „Nikola Tesla“

Za više informacija: OVDE

Svečanim otvaranjem najvećeg i najmodernijeg tržnog centra na Balkanu obležena realizacija ugovora sa kompanijom Delta Holding

Za više informacija: Otvoren Delta City

Realizacija poslovnog plana Energoprojekt Opreme za period januar jun 2007. godine

Za više informacija:
Izveštaj o realizaciji Plana poslovanja

Energoprojekt Oprema ugovorila 7 poslova vrednosti 30 miliona eura

Ugovoreno sedam projekata, za oko 30 miliona evra. – Investitori Javna preduzeca Elektroprivreda Srbije, Beogradske elektrane, Beogradski vodovod i kanalizacija, Delta holding.....

Kompletan tekst možete pročitati O V D E

Za više informacija: Energoprojekt Oprema ad., Vladimir Milovanović, vladimirm@ep-oprema.co.yu

Nastavljena uspešna saradnja sa TE Nikola Tesla. Potpisan drugi ugovor za rekonstrukciju elektrofiltera na Bloku A4

Za više informacija: O V D E

 

2006. god.  
Potpisan ugovori sa Ministarstvom zdravlja Srbije

Kao lider konzorcijuma, Energoprojekt Oprema ad je 09.06.2006 potpisala novi ugovor vredan 10,249,760.00 US dolara sa Ministarstvom zdravlja i Kliničkim centrom Srbije. Ugovor obuhvata projektovanje, isporuku, izragradnju i dvogodišnje održavanje novog energetskog snabdevanja KCS.

Predviden rok za završetak radova je novembar 2007.

Za više informacija: Energoprojekt Oprema ad., Boško Šepa, boskos@ep-oprema.co.yu ili vidi Info o poslu
Novi ugovori u Nigeriji

Preko jedne od naših kompanija – Energo Nigeria Co. Ltd, Energoprojekt Opremi su dodeljena dva nova ugovora tipa kljuc u ruke u Nigeriji, vrednosti preko 175 miliona dolara.

Radi se o izgradnji 2x240km duploh dalekovoda naponskog nivoa od 330kV na liniji Enugu – Ikot Ekpene, i 330kV trafostanice u New Haven-u (juzni Enugu). Drugi ugovor obuhvata izgradnju trafostanice ERUKAN u Lagosu (2x300 MVA 330/132kV i 2x60 MVA, 132/33kV razvodno postrojenje).

Za više informacija: Energoprojekt Oprema ad., Vladan Popović, vladan.popovic@energonigeria.com
2005. god.
 
HVAC Sistem, Mid-life Refit Canadska Ambasada

Septembra 2005. godine potpisan novi ugovor sa DFAIT-om (Odeljenje za inostrane poslove i međunarodnu trgovinu). Ugovorom obuhvaćeni poslovi rekonstrukcije sistema grejanja i klimatizacije u Kanadskoj Ambasadi u Beogradu.

Za više informacija: Energoprojekt Oprema ad., Branko Marković, brankom@ep-oprema.co.yu
Resertifikacija QMS i sertifikacija EMS

Resertifikacija dokumenata kvailteta (QMS) uspešno je završenai u martu 2005. godine od strane SQS i YUQS.
Sertifikacija standarda zaštite životne sredine (EMS) završena je u septembru 2005. godine od strane SQS i YUQS.
Referentni standardi: ISO 9000:2000 i ISO 14001:2004

Za više informacija: Energoprojekt Oprema ad. Branislav Sladić, branislavs@ep-oprema.co.yu

Novi posao u Nigeriji - Mašinski radovi na izgradnji Parlamenta u Abudži

Energoprojekt Oprema a.d. je dobila nov posao u glavnom gradu Nigerije Abudži - na projektu izgradnje parlamenta.

Ugovor sa Nemačkom kompanijom Bilfinger Berger iz Majnhajma, jednom od najvećih svetskih izvođačkih firmi, potpisan je aprila 2005. Vrednost investicije je 140 miliona dolara (USD), a našoj kompaniji je povereno izvođenje mašinskih radova i automatike.

Rok završetka radova planiran je za početak 2007. godine.

Za više informacija:
Energoprojekt Oprema ad. Miljan Vukašinović, miljan.vukasinovic@energonigeria.com
Vesna Prodanović, vesnap@ep-oprema.co.yu
2004. god.  

Kraljevo – potpisan nov ugovor vredan 2 miliona evra

28.12.2004. potpisan ugovor sa Direkcijom za planiranje i izgradnju Kraljevo za izgradnju 7 km dugog cevovoda čiste vode od liveno gvozdenih cevi.

Projekta obuhvata nabavku, isporuku i montažu opreme, puštanje u rad i održavanje u garantnom periodu. Očekuje se da će radovi biti gotovi u periodu od šest meseci ili do jula tekuće godine.

Za više informacija obratite se: Energoprojekt Oprema ad. Branko Marković, brankom@ep-oprema.co.yu

Monus Inđija - ugovor vredan 1.2 miliona evra

27.09.2004. potpisan ugovor za isporuku i izvođenje instalacionih radova na izgradnji Fabrike cigareta u Inđiji.

Projekta obuhvata nabavku, isporuku i montažu opreme, puštanje u rad i održavanje u garantnom periodu. Radovi će biti završeni tokom aprila 2005. godine.


Prvi veliki projekat naše kompanije u EU

Na tenderu za rekonstrukcije niskonaponske mreže dalekovoda koji je raspisala Irska elektroprivreda,ESB (Electrical Service Board) među četiri izabrana podizvođača nalazi se i beogradski Energoprojekt Oprema. Iako imamo zavidno međunarodno iskustvo, za našu firmu posao u Irskoj je značajan jer je prvi takve vrste u zemljama Evropske unije.

Posao je vredan 12,25 miliona evra, a monteri penjači iz Srbije obavljaju zamenu 50 godina starih bandera i dalekovoda u Irskoj u društvu kolega iz Francuske, Nemačke i Poljske.

Da je reč o velikom uspehu Energoprojekt Opreme i srpske privrede uopšte, potvrđuje i strog tenderski postupak u okviru kog je, u prvoj fazi, izabrano 12 potencijalnih izvođača radova koji su svoje sposobnosti morali prvo da pokažu na pilot projektima, a naši monteri su bili među najboljima. Ishod je posao zamene 4.000 kilometara dalekovoda u severoistočnom delu Irske koji je Energoprojekt Oprema dobio kao podizvođač mešovite firme koju čine engleski „Leng O Rurke“ i irski „Voterlend“.

Sa 150 ljudi trenutno radimo na tri lokacije - Trim, Slane, Carrickmacross. Dobra postojeća saradnja sa EPS-om je znatno doprinela uspešnoj realizaciji projekta do danas. Završetak radova je planiran za 2006. godinu.


Energoprojekt Oprema potpisala ugovor sa Nigerijskom NEPA-om (National Electric Power Authority)

Energoprojekt Opremi je, preko jedne od njenih kompanija – Energo Nigeria Co. Ltd., dodeljen ugovor zamene distantne zastite u elektroenergetskom sistemu Nigerije

Vrednost ugovora je 2,5 miliona US dolara, a obuhvata projektovanje, nabavku, isporuku i montažu opreme, kompletnu izgradnju pomenute distantne zastite u elektroenergetskom sistemu

Realizacija ugovora je otpočela oktobra 2004.

Rekonstrukcija TS 110/35/20kV Novi Sad 1

26. jula 2004, Energoprojekt Oprema je sa svojim decenijskim klijentom Elektrodistribucijom Srbije potpisala ugovor vredan 680,000 Evra za rekonstrukciju trafostanice Novi Sad 1.

Na otvorenom tenderu objavljenom od strane EPS-a JP Elektrovojvodina, Energoprojekt Oprema je bio najuspešniji ponuđač.

Rekonstrukcija trafostanice 110/35/20kV Novi Sad 1 se sastoji od nabavke, isporuke i ugradnje opreme, izgradnje i puštanja u rad zaštite postrojenja (35 kV i 20 kV) i kontrolno-upravljačkog sistema (SCADA).

Sa realizacijom se započelo u Avgustu 2004, a planirano je da se radovi završe u narednih godinu dana.

 

Energoprojekt Oprema © 2009 Sva prava zadržana/p>